האתיקה של ה–doing*

המאמר דן בבחינת המובן הרעיוני של הקראפט, וטוען כי הקראפט אינו רק תחום טכני גרידא, אלא הוא תחום שמאפשר לנו התייחסות רעיונית וערכית לערך הטמון בפעולה עצמה, בין שפעולה זו היא ייצור תעשייתי ובין שהיא פעולת היוצר בסדנה הפרטית. הקראפט תורם למורכבות של ההתייחסות לתרבות החומרית מתוקף תשומת הלב לפרקטיקות ולדרכי הייצור, ודרכו ניתן לנסח עמדה בעלת פרמטרים שונים מאלו הנוכחים בשיח האמנות והעיצוב.

 

* מאמר זה הוא פיתוח של הרצאה במסגרת יום עיון על קראפט עכשווי לזכרו של פרופ' עמי דרך,שנערך ב-2014 בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב בירושלים ובבית בנימיני בתל אביב.

למאמר המלא יש ללחוץ כאן

ערן ארליך

ערן ארליך, אמן מיצב ואמנות פלסטית, הציג תערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות בארץ ובחו"ל. מרצה לאמנות, אוצר עצמאי וכותב. אצר תערוכות בארץ ובחו״ל, בהן הביאנלה ה-8 לקרמיקה. למד מחול מודרני וקלאסי בלהקת בת–דור והיה רקדן בלהקת בת שבע II וב– Suisse Ballet Contemporain. למד אמנות ב– Academie Maximlian de Meron בשוויץ, והשלים את לימודיו בתכנית עמיתי עלמא ובתכנית ללימודי פרשנות באוניברסיטת בר–אילן. עבודת הדוקטורט שלו עוסקת ב״אמנות כהתנגדות״. ריכז את מסלול אמנים יוצרים במכללת עלמא ולימד במכללת אסכולה לעיצוב תקשורת חזותית בתל אביב ובמכללת שנקר בתל אביב. מלמד פיסול, הצבה ואוצרות במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב. בעשר השנים האחרונות היה ראש מסלול זכוכית, אצר את תערוכות הבוגרים במחלקה ומשנת הלימודים תשע"ד עומד בראש המחלקה.