דן סטון

דן סטון הוא פרופ' להיסטוריה מודרנית ומנהל המכון לחקר השואה של ה- Royal Holloway באוניברסיטת לונדון. סטון פרסם למעלה מ־80 מאמרי מחקר, כתב וערך כ־20 ספרים. בין האחרונים שבהם: The Holocaust: An Unfinished History (London: Penguin, 2023) ו- Fate Unknown: Tracing the Missing after World War II and the Holocaust (Oxford: Oxford University Press, 2023). יחד עם מרק רוזמן (Roseman) ערך את הכרך הראשון של Cambridge History of the Holocaust העומד להתפרסם בקרוב. בהווה עוסק בכתיבה בנושא פסיכואנליזה והיסטוריוגרפיה של השואה.

ניעה ארליך

ניעה ארליך היא חברת סגל בכיר במחלקה לאמנויות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. את הדוקטורט קיבלה ארליך באוניברסיטת אדינבורו בסקוטלנד במחלקה לתולדות האמנות, ואת הפוסט־דוקטורט כעמיתת פולונסקי במכון ון־ליר בירושלים. תחום מחקרה עוסק באמנות עכשווית וטכנולוגיות מתפתחות מתוך עניין בריאליזם, אסתטיקה מלאכותית, אנימציה, תיעוד וגיימינג. מאמריה האקדמיים מופיעים בכתבי עת מובילים בעולם. אנתולוגיה מ-2018 בעריכתה הייתה הראשונה לעסוק באנימציה תיעודית וזכתה בפרס האגודה הבריטית ללימודי קולנוע, טלוויזיה ומסך. ספרה הראשון, Animating Truth, על אודות אנימציה תיעודית בתרבות וירטואלית, יצא בהוצאת אוניברסיטת אדינבורו ב-2021. עד 2022 עבדה על פרויקט מחקרי בנושא אמנות ורובוטיקה בתמיכת משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה בישראל, בשיתוף פעולה עם בצלאל והמחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון. כיום חוקרת ד"ר ניעה ארליך אמנות ובינה מלאכותית.

בתיה ברוטין

חוקרת אמנות בתקופת השואה ואחריה ואנדרטות המנציחות את השואה  בארץ ובעולם. משנת 2000 עד ספטמבר 2018 כיהנה כראש התכנית להוראת השואה בחברה הישראלית במכללה האקדמית בית ברל.  ד"ר ברוטין פרסמה חומרים אקדמיים, ספרים ומאמרים וכתבה תכניות לימודים בנושאים אלו. היא מרצה בכנסים בינלאומיים בארץ ובעולם, בימי עיון ובהשתלמויות מורים בתחומי התמחותה, ואוצרת תערוכות העוסקות באמנות השואה ובהנצחתה מהיבטים מגוונים. ד"ר ברוטין זכתה בפרס יד ושם למפעל חיים חינוכי בתחום השואה לשנת תשע"ח, 2018.

עמית קרביץ

חוקר ומלמד פילוסופיה ב-Ludwig-Maximilians-Universität , מינכן. פרסם מאמרים על קאנט והאידיאליזם הגרמני, בין השאר ב- Kant-Studien,Kantian Review, Journal of the History of Ideas, Archiv für Geschichte der Philosophie. ספרו אלוהי הדברים הרעים. עמנואל קאנט על רוע ותאודציאה ראה אור בשנת 2019 בהוצאת מאגנס, ירושלים.

דנה אריאלי

פרופ׳ דנה אריאלי עוסקת במחקר ובצילום. במחקריה, כמו גם ביצירתה, היא מתמקדת בקשרי הגומלין שבין אמנות לפוליטיקה במשטרים טוטליטריים ובדמוקרטיות. מאז 2009 אריאלי עובדת בין השאר על פרויקט ה״פנטומים״. חלקו הראשון של הפרויקט מתמקד בשרידים שהותירו אחריהן דיקטטורות ברחבי העולם, בוחן את תרבות הזיכרון במדיניות השונות ואף את הדרכים בהן מקבלת הטראומה ביטוי ויזואלי. חלקו השני של הפרויקט קיבל את הכותרת ״הפנטום הציוני״ והוא מתמקד בצילום אדריכלי של שרידים בישראל. בשני הפרויקטים נאספו בשנים האחרונות אלפי תצלומים, שרק מעטים מהם נחשפו עד עתה. 
אריאלי היא פרופ׳ חבר בפקולטה לעיצוב במכון טכנולוגי חולון (בין 2012 ל-2018 שמשה כדיקאן הפקולטה). את עבודת הדוקטורט שלה השלימה במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים. לאורך השנים למדה צילום בקמרה אובסקורה ובבצלאל (באופן חלקי).  בין 2004 ל-2012 הייתה ראש המחלקה להיסטוריה ותיאוריה בבצלאל. במסגרת זו יזמה את הקמת כתב העת ״היסטוריה ותיאוריה: הפרוטוקולים״ ושמשה כעורכת ראשית שלו. מאז 2018 עומדת בראש התכנית למנהיגות תרבות במרכז מנדל למנהיגות בנגב. תחום ההתמחות שלה הוא היסטוריה של האמנות. מעת לעת היא גם משמשת כאוצרת של תערוכות. 

דיוויד שניר

דיוויד שניר (1972 - 2020) היה פרופ' למדעי היהדות באוניברסיטת קולורדו בבולדר (Boulder) והיה הראשון ששימש כראש הקתדרה ע"ש לואי פ. זינגר להיסטוריה יהודית. תחום התמחותו היה תולדותיהם ותרבותם של יהודי מזרח אירופה. כמה ממחקריו הבולטים עסקו בהיסטוריה חזותית של השואה בשטחי ברית המועצות, ביניהם Through Soviet Jewish Eyes: Photography, War, and the Holocaust (Rutgers University Press, 2011) ו - Grief: The Biography of a Holocaust Photograph (Oxford, 2020).  שניר זכה בפרס ירדן שניצר של האגודה למדעי היהדות לשנת 2013.

ליאור אלפרוביץ

ד"ר ליאור אלפרוביץ הוא ראש המרכז לחקר הביטוי החזותי של השואה, בצלאל – אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים. 

טוביאס אברכט־הרטמן

ד"ר טוביאס אברכט-הרטמן הוא מרצה בכיר ללימודי קולנוע במחלקה לתקשורת ועיתונאות באוניברסיטה העברית בירושלים, ומשמש בה גם מרצה לתרבות והיסטוריה גרמנית במרכז ללימודים גרמניים ואוסטריים. ד"ר אברכט-הרטמן הוא ממייסדי הפרויקט המחקרי הבינלאומי, "היסטוריה ויזואלית של השואה: חשיבה מחודשת על אוצרות בעידן הדיגיטלי״ (Visual History of the Holocaust: Rethinking Curation in the Digital Age).

נוגה שטיאסני

ד״ר נוגה שטיאסני היא חוקרת אמנות, מדיה וזיכרון בפורום אירופה באוניברסיטה העברית בירושלים ועמיתת מחקר בפרויקט הבינלאומי "היסטוריה ויזואלית של השואה: מחשבה מחודשת על אוצרות בעידן הדיגיטלי״ (Visual History of the Holocaust: Rethinking Curation in the Digital Age).

ליטל הניג

ליטל הניג היא תלמידת דוקטורט בחוג לתקשורת ועיתונאות באוניברסיטה העברית בירושלים ועמיתת מחקר במכון המחקר ליהדות זמננו על שם אברהם הרמן. הניג היא מלגאית נשיא המדינה לשנת תשפ"ב, וחוקרת בפרויקט הבינלאומי "היסטוריה ויזואלית של השואה: מחשבה מחודשת על אוצרות בעידן הדיגיטלי (Visual History of the Holocaust: Rethinking Curation in the Digital Age).

סטפני ראוך

היא עמיתת מחקר במכון ללימודים מתקדמים של יוניברסיטי קולג' לונדון. היא עובדת על פרויקט המחקר שלה לפוסטדוקטורט על סיפורים לא כתובים מפי גרמנים ואוסטרים שהיו מעורבים או עדים לאלימות הנאצית במסגרת המרכז ללימודי אלימות קולקטיבית, שואה ורצח עם (s.rauch@ucl.ac.uk).