מלח הארץ: אוכל, אמנות וזהות לאומית בישראל ובפלסטין

המאמר סוקר את השינוי בשימוש במוצרי מזון כמדיום וכנושא בעבודותיהם של אמנים ישראלים ופלסטינים, כחלון לזהות לאומית רבת־פנים ובתהליך השתנות תמידי. ראשיתו במבט על עבודות מראשית תנועת הציונות ותפקידן בעיצוב זהות לאומית יהודית־ישראלית והמשכו בבחינת אמנות פלסטינית ואמנות ישראלית עכשווית. המאמר בוחן אמנות שבמרכזה אוכל כמוצר תרבותי המשקף משא ומתן נמשך בין מקום, זהות ולאום. עבודות אמנות אלו משקפות שינויים בתפיסה ובייצוג האומה, אבל גם תורמות לעיצובה. העבודות ייבחנו כבמה להצגת האומה כישות חיה המצויה בעיצומו של תהליך התהוות מתמשך.

למאמר המלא

 

 

יעל רביב

יעל רביב, מחברת הספר Falafel Nation: Cuisine and the Making of National Identity in Israel ומאמרים רבים על אוכל, תרבות ואמנות. השלימה את הדוקטורט שלה באוניברסיטת ניו יורק במחלקת לימודי המופע (Performance Studies) ולימדה מגוון קורסים מתקדמים באוניברסיטה זו, במחלקת לימודי המזון (Food and Nutrition Studies). מייסדת ומנהלת פסטיבל אמנות ומזון בניו יורק, Umami Food & Art Festival. מפיקה ואוצרת אירועים המשלבים אמנות ומזון. מחקרה מתמקד במזון כמדיום יצירתי בהקשרים תרבותיים מגוונים.